NEN 3140
Dit is de Nederlandse norm voor een veilige werkomgeving met, aan of in nabijheid van elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Hiertoe behoren bijvoorbeeld elektrische installaties, machines en gereedschappen, die worden toegepast in fabrieken, kantoren, woonhuizen, bouwplaatsen, schepen enzovoorts. Het gaat hierbij om spanningen onder 1000 volt wissel en 1500 volt gelijk.

In de bundel "Bedrijfsvoering van elektrische installaties 1998" zijn de normen NEN-EN 50110 (Europese algemene bepalingen van de norm) en de Nederlandse aanvulling NEN 3140 samengevoegd, waardoor zij praktisch werkbaar zijn op het terrein van laagspanning.


Arbeidsomstandighedenwet
Werken met of aan elektrische objecten brengt een zeker risico met zich mee. Een elektrische schok, elektrische verbranding, vlambogen, brand en ontploffing kan letsel veroorzaken.
Bedrijven en instellingen met personeel in dienst moeten ervoor zorgen dat er veilig gewerkt kan worden. In het besluit, dat uit de arbeidsomstandighedenwet in 1980 is voortgekomen, staan verwijzingen naar normen. Betreft het de elektrische veiligheid dan wordt er verwezen naar de NEN 3140.
Werknemers dienen zich hieraan te houden en werkgevers dienen aan te tonen dat alles in het werk is gesteld om dit mogelijk te maken. Werkgevers kunnen dit aantonen door hun elektrische objecten periodiek aan een keuring te onderwerpen. Deze keuringen worden uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide personen. 
Van Dellen Techniek kan deze keuringen voor u uitvoeren. Hiervoor gebruiken wij de Secutest van ABB waardoor wij snel en vakkundig keuren en degelijke rapporten voor de klant kunnen genereren.

 

Voor meer info of een vrijblijvende offerte kunt u ons offerte formulier online invullen.

Nieuws
Perslucht systemen

Geld verdienen door onderhoud aan persluchtinstallaties Goed onderhoud aan persluchtinsta…

Koeltechniek!

Ook koeltechniek! Wist u dat wij ook koeltechnische werkzaamheden kunnen uitvoeren? Wij …

Projekt Feadship De Vries Ma…

Complete installatie van automatische branddeuren aan boord van een Feadship bij Koninklij…

Meer in het archief